IvecCake

Puncs szelet

Soha nem ettem meg a puncsfagyit és semmit, aminek köze volt a puncshoz. 
Aztán egyszer valamiért megsütöttem ezt. 
IMÁDOM!

Alap piskóta hozzávalók 1.:
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt

Alap piskóta hozzávalók 2.:
– 4 tojás
– 8 dkg cukor
– 8 dkg liszt

További hozzávalók:
– 30 dkg cukor
– víz
– rum
piros ételfesték
baracklekvár

Hozzávalók a tetejéhez:
– 30 dkg cukor
– 2 dl víz
– 1 mk. ecet
piros ételfesték

A piskóta elkészítését megtalálhatjátok itt
A 4 tojásos piskótát feldaraboljuk.
Rózsaszín leiter cukrot készítünk, tehát a cukorra annyi vizet engedünk, ami éppen ellepi, hozzáadunk egy kicsi piros ételfestéket (rózsaszínt kell, hogy kapjunk), addig főzzük, amíg a két ujjunk között nem alakul ki vékony szál, ha kiveszünk belőle egy picit. (Vigyázni kell, mert nagyon forró, érdemes fakanálról lehúzni az ujjunkkal) Ezt nevezzük szálpróbának.
Majd ezt ráöntjük a feldarabolt piskótakockáinkra és hagyjuk hűlni.
A másik piskótát két részre vágjuk (alsó-felső rész), az alsó lapot lekenjük felforrósított baracklekvárral, megvárjuk, hogy meghúzzon (kihűljön, mikor már nem ragacsos), majd ráboríthatjuk a már kihűlt töltelékünket.
Lekenjük a felső lap alsó oldalát lekvárral, megvárjuk, hogy meghúzzon, majd ráhelyezzük a süteményünkre. 1 éjszakát préselve pihentetjük a hűtőben. (Ráteszünk egy tálcát, amire pakolunk 1-2 dolgot, hogy nehéz legyen)
Érdemes sütőpapíros tepsiben összerakni.

A tetejéhez, a cukrot, a vizet és az ectet forrás után még jó pár percig főzzük. Tovább kell főzni, mint a szálpróbánál.
Átöntjük egy hideg vízzel kiöblített edénybe (én fém tálba szoktam), tetejét befröcsköljük hideg vízzel, kihűtjük. 
Mikor kihűlt elkezdjük keverni, eleinte nehézkes lesz. Ahogy keverjük, úgy fog fehéredni. Keverjük hozzá az ételfestékünket, szintén rózsaszínt kell, hogy kapjunk.
Amikor ez kész, öntsük rá a piskóta tetejére és egyengessük el. 

Eleinte kicsit megrepedt a teteje, de ki kell tapasztalni. 🙂 

WP_20150322_002

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!