IvecCake

Sajtmártás

A leggyakoribb étel nálunk a csirkemell-rizs kombó. Gyors, és nem kell hozzá akkora tudás 🙂
Néha már unalmas mindig ugyanaz, kukoricás rizs, natúr csirkemellel, úgyhogy valamivel fel kell dobni. 
Most egy nagyon finom sajtmártással sikerült.

WP_20160113_003
Két főre készítettem el.
– 1,5 dl tej
– 1 dl főzőtejszín (aztán még legalább 1-1,5 dl-t hozzá kellett öntenem, hogy folyósabb legyen)
– 1,5 ek. liszt
– 8 dkg trappista sajt
– 5 dkg füstölt sajt 
– (olyan sajtot lehet hozzá tenni, amilyet csak szeretnétek)
– só, bors
– őrölt szerecsendió
– 2,5 dkg vaj

A tejet felmelegítjük mikróban. A vajat felmelegítjük, majd hozzáöntjük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Óvatosan hozzáöntjük a meleg tejet, majd a tejszínt.
Habverővel érdemes keverni, mert akkor nem lesz csomós. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, s ízesítjük a fűszerekkel. Nem kell bele sok, mert a sajt ízét kell érezni. 
Majd végül hozzáadjuk a lereszelt sajtokat. Már nem kell visszatenni a tűzre, elolvadnak a sajtok szépen. 

WP_20160113_001

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!