IvecCake

Zserbó, túróval

Talán mondhatom, hogy a kedvenc sütim, amit a legjobban szeretek, az a nagymamám diós zserbója. Minden évben karácsonykor és húsvétkor meg szoktam sütni. 
Ez a recept most kicsit más. Túrós. De elhihetitek, nagyon finom! 🙂

Hozzávalók a tésztához:
– 40 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 1 sárgája
– 3 ek. tejföl
– 5 dkg zsír
– 1 kk. szódabikarbóna

Hozzávalók a túrós töltelékhez:
– 50 dkg túró
– 20 dkg porcukor
– 3 ek. búzadara
– 3 sárgája és annak felvert habja
– vaníliás cukor
– citromlé

Hozzávalók a diós töltelékhez:
– 15 dkg dió
– 10 dkg cukor
– vaníliás cukor
– citromhéj

baracklekvár

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk. Mehet bele a sárgája, a szódabikarbóna és a tejföl. Összekeverjük, majd beleöntjük a porcukrot. Összegyúrjuk, 3 egyforma részre válasszuk szét.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük. (A legegyszerűbb, ha a nyújtófára feltekerjük, majd annak segítségével visszük át a tepsibe)
Megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a diós tölteléket. Mehet rá a második kinyújtott lap. Lekenjük a lekvárral, rákenjük a túrós tölteléket, majd rányújtjuk a 3. lapot is.
Villával megszurkáljuk.
180°C-on süssük 25-30 percig. Legalábbis nálam ennyi idő kell neki. Figyelni kell, ha már pirul a teteje, akkor még egy kicsit várjunk és jó lesz. 🙂

túrós zserbó

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!