IvecCake

Csokoládé torta – most őszi kivitelben

Talán a legtöbbször elkészített sütemény, persze mindig más kinézettel a kezeim alatt a csokoládétorta.
Eredetileg étcsokoládé van megolvasztva, kicsi olajjal elkeverve, azzal bevonva, majd saját krémmel körbe feldíszítve.

WP_20151002_020
Hozzávalók a piskótához:
– 7 tojás
– 14 dkg cukor
– 12 dkg liszt
– 4 dkg kakaópor
rum/aroma

Hozzávalók a krémhez:
– 1 csomag étcsokis pudingpor
– 2 sárgája
– 2,5 dl tej
– 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor (ízlés szerint)
– 10 dkg kakaópor (ízlés szerint)
rum/aroma (nagyon sok félét lehet kapni, tejszínes-mogyoró, bonbon meggy…)

Hozzávalók az eredeti bevonáshoz:
– 20 dkg étcsoki
– kicsi olaj
– saját krém 

Bár krémem nem maradt a díszítésre, de behálóztam fehér csokival. 🙂

WP_20160209_002
Hozzávalók a jelenlegi díszítéshez: 
– marcipán
– ételfesték (lehetőleg paszta, vagy por állagú)
– egy kis vajkrém, kevesebb kakaóval (csak vegyünk ki a betöltő krémből egy kicsit erre a
célra)
– egy kis vajkrém több kakaóval

Pudingot főzünk. A port keverjük el egy kis tejjel, adjuk hozzá a sárgáját. Forraljuk meg a maradék tejet, öntsük hozzá a pudingot. Sűrítsük be, majd keverés mellett hűtsük ki.

Kakaós piskótát készítünk karika formában. Itt ellesheted a készítését.
Mikor megsült, lelisztezzük a tetejét, fordítsuk át a forró tepsire, néha mozgassuk át, hagyjuk kihűlni.
Vágjuk ki a karikából, vágjuk fel a betöltéshez. 

WP_20160225_003
A vajat habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá a hideg pudingot, a kakaóport és az aromát. 
Ha lágy, tegyük be a hűtőbe kicsit, hogy dermedjen. 

Töltsük be a tortát. A tetejére kenjünk világosabb vajkrémet, majd pl. egy villa segítségével készítsünk rá rönk mintát. A szélére egyenetlenül, véletlenszerűen kenjük fel a sötétebb vajkrémet.

Készítsünk  a már színezett marcipánból különféle díszeket. (levél, tök, dió, mogyoró, makk, gesztenye, csiga, süni.. amit csak szeretnénk) 

Sok sikert, kitartást és türelmet hozzá! 😉 
WP_20151002_012 1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!