IvecCake

Sonkás pogácsa

– 1 kg liszt
– 4 sárgája
– 2 dl tejföl
– 5 dkg élesztő
– 1,5 dl tej
– 1 tk. kristálycukor
– 25 dkg libazsír
– só
– 4 kk. bors
– 20 dkg füstölt sonka
– 10 dkg bacon
– reszelt sajt a tetejére

2014-08-08-3636
Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, egy csipet liszttel és a kristálycukorral.
A lisztet morzsoljuk el a zsírral, adjuk hozzá a sárgákat, a sót, a borsot, a felkockázott sonkát, a bacont, a tejfölt, majd a kovászt. 
Gyúrjuk össze, 20 percig meleg helyen hagyjuk kelni. Gyúrjuk át, pihentessük ismét, 30 percig. 
Nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vagdossuk be a tetejét, szaggassuk ki.
Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, kenjük le egész tojással, s szórjuk meg a sajttal. 15-20 percig még hagyjuk pihenni, majd 160°C-on süssük, 20-25 percig. 

2014-08-08-3634

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!