IvecCake

Babapiskóta

Tudom, egyszerűbb megvenni a boltban, de megéri néha próbálkozni vele otthon!:)

– 5 tojás
– 15 dkg liszt
– 15 dkg cukor

Igazából ugyanúgy kell készíteni, mint a sima piskótát, csak itt 1 tojáshoz 3 dkg cukrot és 3 dkg lisztet számolunk.
A sárgájákat ki kell alaposan keverni a cukor 1/3-val. A fehérjét fel kell verni kemény habnak, adagolva hozzá a maradék cukrot. 
A habból keverni egy kicsit a sárgájához, majd bele az egészet a fehérjébe. Nagy mozdulatokkal rákeverni, majd beleszitálni a lisztet, s óvatosan összekutyulni. Itt se essen össze a tészta!
Habzsákba tölteni és kis kukacokat nyomni belőle, sütőpapíros tepsire. Az elején és a végén kicsit ott hagyni, hogy bumpszlibb legyen a két vége. Még sütés előtt halványan szórjuk meg porcukorral.
15-20 perc alatt megsülnek 180°C-on. 

Meg lehet szórni dióval, mogyoróval. Be lehet mártani csokoládéba, lehet hozzá készíteni pl. csoki mousse-t.  Vagy akár készíteni belőle egy jó kis Tiramisut. A lehetőség határtalan. 🙂

10672399_10200259898097133_5751792092951008237_n

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!