IvecCake

Kinder szelet

Krémes, puha, egyszerű. Nincs is jobb desszert egy nehéz ebéd vagy vacsora után! 🙂
Eredetileg ez a tésztaadag kell csak hozzá, vékony lapot kell sütni, azt megfelezni és úgy összerakni. Én megsütöttem kétszer, de így túl vastag lett a tésztája. Úgyhogy máskor nagyobb tepsin sütöm.. 🙂

Hozzávalók a tésztához:
– 12 g sütőpor
– 3 dkg kakaópor
– 9 dkg cukor
– 9 dkg liszt
– 5 tojás

Hozzávalók a krémhez:
– 250 ml tej
– 15 dkg Mascarpone
– 4 dkg tejszínes pudingpor
– 8 dkg cukor
– 2,5 dkg vaj

A tojásokat lazán verjük fel, szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Öntsük bele a cukrot, keverjük el alaposan, s egy (35×40 cm) sütőpapírral lefedett tepsiben süssük kb 10-13 percig 180°C-on. 
Hosszában felezzük el, a felső részt daraboljuk fel tetszőleges nagyságúra.

Főzzünk egy pudingot a tejből, a cukorból és a pudingporból.
A Mascarponét habosítsuk fel a vajjal, s amikor kihűlt a puding, keverjük össze.

Kenjük meg az egyben maradt lapunkat a krémmel, helyezzük rá a feldarabolt lapokat, tegyük be a hűtőbe. Amikor már megdermedt a krém, fel lehet szeletelni.

kinder tejszelet

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!