IvecCake

Mézespuszedlik

Amikor sülnek, olyan karácsonyi hangulat fog el attól az isteni illattól, ami terjeng a lakásban. Nagyon gyorsan elkészül, de a tésztáját egy éjszakát pihentetni kell a hűtőben!  

12249805_10201042894191546_8828675119554933548_n
Kb 80 db puszedlihez:

– 25 dkg méz
– 5 dkg zsír
– 3 sárgája
– 1 egész tojás
– 4 ek. tejföl
– 60 dkg liszt
– 15 dkg porcukor
– 3 kk. fahéj
– 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
– 2 kk. szódabikarbóna

A mázhoz:
– 3 fehérje
– 25 dkg porcukor
– 1 kk. ecet

wp_20161213_16_12_59_pro
A mézet és a zsírt melegítsük össze gázon. Egy tálban keverjük el az egész tojást, a sárgákat, a tejfölt és a porcukrot. 
A lisztet keverjük össze a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
A mézes és a tojásos keveréket összeöntjük, hozzászitáljuk a lisztes keveréket, s egy fakanállal alaposan összekeverjük. 
Egy zacskóba tesszük és egy éjszakát pihenni hagyjuk a hűtőben.
Másnap vizes kézzel teáskanálnyi darabokat gombócolunk, a tetejüket kicsit megnyomkodjuk, s sütőpapírral fedett tepsin megsütjük őket 180°C-on kb. 9 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl!
Helyezzük őket olyan távolságra egymástól, hogy megduzzadnak sütés alatt. 
A tojásfehérjét a cukorral és az ecettel verjük habbá, míg sülnek a mézesek.
Még melegen mártsuk bele a masszába, s hagyjuk őket megszikkadni szabad levegőn.
Lehet díszíteni cukorgyönggyel. 

wp_20161213_16_13_25_pro

Én házilag készítettem szórócukrot, vaníliásat. Ételfestékport elkevertem pici vanília aromával és felöntöttem jó sok kristálycukorral, majd egy nagyobb felületre szétterítettem és kiszárítottam alaposan. 

wp_20161213_20_07_52_pro

12310556_10201042893791536_359470452608830226_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!