IvecCake

Gizi krémese

Nos.. ezt a sütit, ha minden igaz, én találtam ki. Minden benne van (majdnem), amit én nagyon szeretek. Kókusz, fehércsoki, vanília, tejszínhab..  Mondhatom, SAJÁT RECEPT. 🙂
A tejszínhabban csak azt gyűlölöm, amikor nem verődik fel rendesen szép, kemény habnak. Nekem most sajnos nem sikerült rendesen, de azért igyekeztem..
Majd még tökéletesítem! 🙂 
Update: Hihetetlenül finom lett ! 😀

WP_20160122_007
Hozzávalók a tésztához:
– 6 tojás
– 6 ek. cukor (nekem ebből 1 vaníliás cukor volt, 3 nádcukor és 3 kristálycukor)
– 6 ek liszt
– 1 csomag sütőpor
– 10 dkg vaj
– 5 ek. kókuszreszelék
– vanília aroma/vanília rúd kikapart belseje

Hozzávalók a krémhez:
– fél liter tej
– 1 csomag vaníliás cukor
– vanília aroma
– 3-4 ek. cukor
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 2 tojás sárgája
– 2,5 dl habtejszín habbá verve

További hozzávalók:
– 1 tábla fehér csokoládé
– 1 l habtejszín 
– ételfesték
– szórócukor
karamell cseppek  

A vajat a cukor felével és a tojások sárgáival alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a kókuszreszeléket és a vaníliát. A fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habbá, összeelegyítjük a vajas masszával, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Sütőpapíros tepsiben, 180°C-on 16 perc alatt megsül.

A krémhez a pudingport elkeverjük kis hideg tejjel, az aromával és a sárgájákkal. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos masszát és besűrítjük.
Amikor kihűlt (kevergessük közben), verjük fel a habtejszínt és keverjük hozzá.

Olvasszuk meg vízgőz fölött a fehércsokit, kenjük rá a piskótára. 
Hagyjuk kihűlni. Kenjük rá a vaníliás krémünket.

Verjük fel a tejszínhabot, utána színezhetjük, ha szeretnénk. Habzsákból nyomjunk rá csíkokat. (Rá is lehet kenni, az egyszerűbb). Tetszés szerint díszíthető. 

Én karamellcseppekkel díszíteném a hófehér habot, de mivel farsangi időszakot írunk, színes lett. 🙂

WP_20160122_006 1

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!