IvecCake

A hamisíthatatlan kakaós/fahéjas és diós csiga

Nagyon kevés helyen lehet venni olyan csigát, ami finom is, puha is és nem sajnálták belőle a tölteléket sem.. Hát ez olyan! 🙂
Remélem a rajzaim érthetőbbé teszik 😀

2013-12-21-2406
– 40 dkg liszt
– 10 dkg rétesliszt
– 25 dkg vaj/margarin
– 3 dl tej
– 5 cl olaj
– 2 tojás sárgája
– 5 dkg porcukor
– 2,5 dkg élesztő
– egy csipet só
fahéj/kakaópor/darált dió
– kristálycukor

2013-12-21-2411
A vaj 80, és a liszt 20%-át összegyúrjuk egy tálban, becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe. Figyeljünk rá, hogy téglatest alakot formáljon nagyjából. 
A maradék vajat, lisztet, és minden más hozzávalót beleöntjük a tálba.
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, szórunk rá egy csipet cukrot és lisztet. Letakarjuk.
Majd hozzáöntjük a lisztes részhez és összegyúrjuk. Fólia alatt szobahőmérsékleten 40 percig kelesztjük.

Elosztjuk 3 részre, majd lisztezett deszkára kiborítjuk.
Középen kissé púposan hagyva, 4 fület hajtunk neki, lent-fent-jobbra-balra.
A púposan maradt részre ráhelyezzük a már előzőleg elkészített vajas részünket.

Visszahajtjuk a füleket, úgy, hogy minden rétegről leseperjük a lisztet.
1 cm vastagra kinyújtjuk. Figyeljünk, hogy a legutolsó nyújtáson kívül leginkább csak fel-le mozdulatokkal nyújtsuk a tésztát. Ha kilyukadna, nem kell aggódni, de a legjobb, ha nem teszi. 

Szimplán behajtjuk.
szimpla hajtás
Majd elfordítjuk, hogy a hosszabb széle legyen felénk. Újra kinyújtjuk, s duplán behajtjuk.
dupla hajtás
Negyed órára betesszük a hűtőbe, aztán kinyújtjuk, s újra duplán behatjuk. Betesszük 15 percre ismét a hűtőbe, s kinyújtjuk 1 cm vastagra.

Lekenjük olvasztott vajjal, beborítjuk a töltelékkel (cukros kakaópor, cukros fahéj vagy cukros darált dió)
Rányomkodjuk kézzel, hogy jobban ráragadjon. Feltekerjük alulról felfelé. Kb. 3 cm-es darabokra felvágjuk, s a tepsire elfektetve helyezzük. Érdemes a csigák végét alájuk nyomni. Majd nyissuk széjjelebb a rétegeket.
220°C-on süssük 20 percig. Mikor kihűlt vékonyan leporcukrozzuk.

2013-12-21-2405 

2013-12-21-2413

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!