IvecCake

Női szeszély

Figyelem női szekció! 🙂
Édesanyám receptje. Hogy neki honnan van? Biztos egy nagymama saját kézzel jegyzetelt receptfüzetéből 🙂 Istenemre mondom, a nagyi receptek a legjobbak a világon !

Hozzávalók a tésztához:
– 4 sárgája
– 12 dkg vaj
– 15 dkg cukor
– 8 ek. tej
– 25 dkg liszt
– 1 csomag sütőpor

További hozzávalók:
– 4 fehérje
baracklekvár
– 15 dkg porcukor
– 1 csomag habfix

A sárgáját a vajjal, a cukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Félig megsütjük 190-200°C-on. Még melegen megkenjük baracklekvárral.

A fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukorral vízgőz felett tovább keverjük. A végén beletesszük a habfixet, elkeverjük, s rákenjük a lekváros tészta tetejére.

Visszatesszük a sütőbe egy 10 percre, hogy megsüljön a tészta, s picit megszilárduljon a fehérjehab. Vigyázzunk, a fehérje ne barnuljon meg.

2013-08-30-1732

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!