IvecCake

Túrós pite

A képek annyira frissek, hogy még ki sem hűlt a sütemény! 🙂
WP_20160125_021
Hozzávalók a tésztához:
– 60 dkg liszt
– 25 dkg vaj
– 7-8 csapott evőkanál tejföl 
– kicsi tej 
– 4 dkg élesztő
– 4 tojás sárgája

Hozzávalók a krémhez:
– 90 dkg túró
– ízlés szerint cukor és vaníliás cukor
mazsola
– citrom lé és héj
– 2 ek. liszt
– 4 tojás fehérje

WP_20160125_017
A vajat és a lisztet morzsoljuk össze. A tejet langyosítsuk fel, szórjunk bele egy csipet lisztet és cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Lehet használni szára élesztőt is, én beleöntöttem az egész zacskót. 
Minden hozzávalót öntsünk bele a vajas keverékbe és gyúrjuk össze alaposan. 
Tegyük be a hűtőbe egy fél órára.

A túrót törjük össze, keverjük el a mazsolával, citrommal és a liszttel. Verjük fel a fehérjét, majd keverjük bele alaposan a túróba.

Lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát, s helyezzük a sütőpapíros tepsire. Keverjük bele a cukrokat a túróba, s egyengessük el a tésztán.

Nyújtsuk ki a másik felét is a tésztának, s helyezzük rá a túrós töltelékre. 
Kenjük le vékonyan a tetejét cukros vízzel, majd szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson sütés közben.

35 percig sütöttem légkeveréses sütőben 150°C-on, majd 10 percig 120°C-on.

Amikor kihűlt, leporcukroztam vékonyan a tetejét. 

WP_20160125_019

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!