IvecCake

Meggyes rácsos

Mirelitből is el lehet készíteni, de nyáron, egy izgalmas meggyszedős nap után a kertben, levezetésnek vacsora után tökéletes 🙂

Készítünk egy hagyományos linzer tésztát. Ugye 3:2:1 aránnyal 🙂
– 30 dkg liszt
– 20 dkg vaj
– 10 dkg porcukor
– vaníliás cukor
– 2 tojás sárgája
– citromhéj

– 35 dkg meggy
– ízlés szerint cukor
– ízlés szerint citromlé
– 5 dkg búzadara
– esetleg kicsi fahéj

meggylekvár

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzágyúrjuk a porcukrot, majd a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sárgáját. Vigyázni kell, hogy a vaj ne legyen túl olvadt, mert akkor oda fog égni a tésztánk. Tegyük be a hűtőbe is kicsit miután összegyúrtuk, ha kell, főleg nyáron.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a 60%-át, sütőpapíros tepsire helyezzük.

A meggyet kimagozzuk, kinyomkodjuk a levéből, lecsöpögtetjük, elkeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát, ha van lekenhetjük forró meggylekvárral. (vagy málna, vagy amit szeretünk) Ezt azért ajánlom, mert így nem áztatja el a töltelék a tésztát. Szétterítjük a meggyeket, majd ráhelyezzük a felső réteg tésztát is.
Nem muszáj nyújtani, lehet rácsozni is, ahogyan én tettem. 🙂
180°C-on süssük, 20-25 percig, de figyeljünk rá, sütő függő.

11694073_472136999632253_980430582_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!