IvecCake

Fehér csokoládé-torta

Elkészítése ugyanaz, mint a csokitortáé, csak itt nincs kakaópor se a piskótában, se a krémben. A piskótába inkább vanília aromát csempésztem. A fehér csokoládéval kissé nehezebb dolgozni, mint az ét vagy akár a tejcsokoládéval. (Azt tudtátok, hogy már létezik egy 4. fajta csokoládé is? Ez a szőke csokoládé. Karamellizált fehér csoki. Isteni lehet! Majd sütök egyszer egy olyan tortát is. Szőke csoki-torta.. 🙂 De egyelőre elég drágán lehet hozzájutni. ) 
Tehát, nehezebb dolgunk lesz, mint a sima csokinál. Nehezebben olvad, sokkal lágyabb, folyékonyabb, macerásabb munka – az enyém sem lett tökéletes! 🙂 

WP_20150523_003
Hozzávalók a piskótához:
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt
– pár csepp vanília aroma
– reszelt citromhéj 

Hozzávalók a krémhez:
– 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor (igazából nem is kell ennyi, mert a fehér csoki eléggé megédesíti)
– 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
– 2-2,5 dl tej
– 2 sárgája
vaníliarúd kikapart belseje
– vanília aroma
– 1-2 tábla olvasztott fehér csokoládé

Hozzávalók a bevonáshoz:
– 3-4 tábla fehér csokoládé 

WP_20150523_009WP_20150523_011

Sima piskótát készítünk. 
A pudingot egy kicsi tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a 2 sárgáját is. 
A maradék tejet felforraljuk, majd besűrítjük a pudingos masszával. 
Gyakori keverés mellett kihűtjük. 
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a hideg pudingot és belecsurgatjuk a vízgőz felett felolvasztott fehér csokit. 

A piskótát 3 részre vágjuk, betöltjük, bekenjük tetejét és oldalát is vékonyan a krémmel. Ha szeretnénk vele díszíteni, hagyjunk meg egy kicsit a tetejére. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy rendesen lehűljön.

Olvasszuk meg vízgőz felett a fehér csokoládét, keverjünk bele egy nagyon pici olajat.
A tortát tegyük rá egy rácsos felületre, alá pedig tegyünk egy tálcát, hogy ne folyjon mindenfele a csoki. Gyors, de magabiztos mozdulatokkal végezzük a bevonást. Én merőkanál segítségével szoktam ráfolyatni és közben kenőkéssel kenem szét. Ha kész, tegyük vissza a hűtőbe.
Mikor megdermedt a csoki, tetszés szerint lehet díszíteni. 

A képemen olyan, mintha vékony lenne benne a krém, de ez bőven elég volt bele. 

WP_20150523_007WP_20150523_012

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!