IvecCake

Tejszínes epres

A legjobb, ha friss eperből készítjük, de a krémbe tulajdonképpen a mirelit is jó. Díszíteni sajnos már kevésbé. 
Nagyon egyszerű süti, puha, lágy, kellemesen hideg, főleg egy meleg  nyári napon! 🙂

2014-05-24-3203
Hozzávalók a piskóta tésztához:
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:
– 40 dkg eper + díszítéshez, ha friss
– 1 liter hideg habtejszín
– ízlés szerint porcukor
– ízlés szerint kicsi citromlé 

Sütünk egy fehér piskóta lapot. A receptet itt megtalálhatjátok. 🙂
Mikor kihűlt, vágjuk három egyenlő részre. Manapság már lehet kapni kb. akármelyik háztartási boltban olyan keretet, aminek segítségével gyerekjáték az egyforma lapok vágása. Én egyelőre olyan hosszú és vékony lapú késsel teszem, mely bőven átéri bármelyik tepsiben sült tésztámat. 
Jó, az egyiknél nekem is ferde lett egy pöppet. 🙂

WP_20150606_0232014-05-24-3202

Az epret, ha friss, pépesítsük össze, keverjünk hozzá ízlés szerint porcukor és citromlevet. A habtejszínt verjük fel kemény habbá és keverjük össze fakanál segítségével az eperrel. 
Ha mirelit epret használunk, tegyük fel kis lángra a cukorral és a citrom lével, hogy felolvadjon. Szűrjük le, nyomkodjuk össze, bár elég pépes lesz anélkül is és hűtsük ki teljesen. Majd hozzákeverhetjük a habunkhoz.

Töltsük be a lapokat. Tetejét és oldalát is kenjük le, bár nem muszáj, hisz manapság a csupasz torták a divatosak. 🙂
Díszítsük tetszés szerint friss eperrel, saját krémmel, fehér tejszínhabbal… 

WP_20150605_001 110341774_4190193050123_806797854882756762_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!