IvecCake

Pizzás csiga

Egyszerű, mint az 1×1 ! 🙂 

2014-03-25-2847
Hozzávalók a tésztához:
– 50 dkg liszt
– 5 dkg vaj
– 4 ek. tejföl
– 3 dkg élesztő
– 2 dl tej
– 2 tojás sárgája
– 1 kk. kristálycukor
– 1 tk. só

További hozzávalók:
– 10 dkg sonka
– 10 dkg kolbász
– 20 dkg sajt
– ízlés szerint vörös/lilahagyma 
– 30 dkg pizzakrém (én többet tettem, mert miért sajnáljam? 🙂 ) – de mi magunk is elkészíthetjük!
– 0,5 dl olaj
– 1 sárgája
– kukorica
– 15 dkg sajt

Hozzávalók a házi pizzakrémhez:
– 2 ek. olaj
– 1 tk. reszelt vöröshagyma
– 1 kis doboz paradicsompüré
– 2× annyi víz, mint a püré mennyisége
– só
bors
rozmaring
oregánó
babérlevélpor

A tejet langyosítsuk fel, morzsoljuk bele az élesztőt (ha száraz élesztőt használunk, csak szórjuk bele), és szórjunk rá egy csipet cukrot és egy pici lisztet. Takarjuk le.
A lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd egyesével hozzáadhatunk minden más hozzávalót és hólyagosra gyúrjuk. 
Takarjuk le és kelesszük 1 órán át. 
Addig készítsük el a feltétet. Reszeljük le a sajtot, vágjuk fel a sonkát, a kolbászt és a hagymát.
Vajazzuk ki a tepsit, melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

Az olajban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Beletesszük a paradicsompürét és a vizet. 
Ízesítjük a fűszerekkel. 3-4 percig forraljuk. 

A megkelt tésztát felezzük el, nyújtsuk ki vékonyra. Megkenjük a pizzakrémmel és rászórjuk a feltéteket. 
Feltekerjük szorosan, hogy ne legyen levegős és 1,5 cm-es darabokra szeljük. 
Fektetve helyezzük őket a tepsire. Kenjük meg a sárgájával és szórjuk rá a kukoricát és a reszelt sajtot.
Hagyjuk fél órát pihenni, majd süssük meg. 20 perc alatt elkészült.
Kb. 30 db lesz ebből az adagból.

2014-03-25-2848

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!