IvecCake

Almás pite/almás rácsos

Receptje ugyanaz, mint a meggyes rácsosé, csak almatöltelékkel! 🙂

rácsos almás
Hozzávalók a tésztához:
– 1 kg liszt
– 67 dkg vaj
– 37 dkg porcukor
– 2 sárgája

Hozzávalók a töltelékhez:
– 1 kosár alma
– ízlés szerint fahéj, cukor, citromlé
– 1-2 ek. búzadara

A lisztet morzsoljuk el a vajjal. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen folyós a vaj, mert megég a tésztánk sütés közben. Adjuk hozzá a tojások sárgáit, gyúrjuk össze kicsit, majd mehet hozzá a porcukor és esetleg kicsi citromhéj. 
Hűvös helyen pihentessük, főleg, ha nyáron a nagy melegbe készül a sütemény. 
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tészta kb 60%-át. 
Vagy sütőpapírral betakart, vagy kivajazott-lisztezett tepsibe helyezzük bele a nyújtófa segítségével. (fel kell rá tekerni)

Az almákat mossuk és hámozzuk meg.
Reszeljük le, majd vagy ízesítsük a fűszerekkel és adjuk hozzá a búzadarát, tegyük fel kis lángra és pároljuk meg. Vagy reszelés után nyomjuk ki a levéből, majd ízesítsük, adjuk hozzá a darát és kész.

Forrósítsunk fel barack vagy almalekvárt és kenjük meg vékonyan a tésztát. Egyengessük el rajta a tölteléket, és vagy nyújtsuk rá a maradék tésztát, vagy készítsünk kis hengerekből vagy csíkokból rácsokat.

Szurkáljuk meg az aljáig villával és mehet be a sütőbe.
180°C-on süssük egy jó 25-30 percig. Ha már pirul a teteje, akkor jó lesz. 

Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

2013 november 4 almáspite

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!