IvecCake

Almalekvár

Mikor rokonaim megkóstolták, mindenki azt hittem, hogy barackból van! Nagyon finom és meglepően egyszerű elkészíteni. 
Simán lehet akármilyen zserbóba (pl. túrós 🙂 ), vagy rácsos almásba baracklekvár helyett kenni. 
Este 7 körül állhattam neki még az ősszel és  9-re már hűltek az üvegekben. 
Ebből az adagból 3 db fél literes befőttes üveg telik meg. 

– 1,5 kg alma
– 30 dkg méz
– 40 dkg cukor (ehhez csak annyi, hogy szerintem nem kell ennyi bele.. el lehet venni a mézből és a cukorból is mert nagyon édes lesz)
– 1,5 csomag Dzsemfix extra 2:1
– 1,5 citrom leve és reszelt héja

Hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk fel kis kockákra. Keverjük hozzá egy nagy edényben a többi hozzávalót. Főzzük forrástól számítva 15 percig. Turmixszal, vagy burgonyanyomóval törjük át, hogy kicsit pépesebb legyen. Nekem elég pépesre sikeredett, de lehet darabosabb is. 🙂
Töltsük be üvegekbe, zárjuk le rendesen és hagyjuk kihűlni.
Süssünk vele finom süteményeket! 🙂 

WP_20151026_003

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!