IvecCake

Diós zserbó

Ez az a zserbó recept, amit már említettem egyszer itt. A világ legeslegjobb süteménye! Nagymamám receptje és minimum minden Karácsonyra elkészítem, illetve elkészíttetem vele, hogy vidéken is tudjam enni !! 😉

wp_20161222_17_57_38_pro
Hozzávalók a tésztához:
– 50 dkg liszt
– 20 dkg vaj
– 5 dkg zsír
– só
– 6 dkg porcukor
– 2 sárgája
– kis pohár tejföl
– fél dl tej
– fél élesztő

wp_20161222_17_58_05_pro
Hozzávalók a töltelékhez:
– 25 dkg dió
– 20 dkg cukor
– vanília cukor

wp_20161222_17_59_37_pro
Hozzávalók a tetejéhez:
– 10 dkg étcsoki
– picike vaj

– baracklekvár (sárga, őszi)

wp_20161222_17_58_15_pro
Az élesztőt morzsoljuk bele a fél dl hideg tejbe. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. 1 órára tegyük hideg helyre.
Addig el lehet készíteni a tölteléket. Mindent keverjünk össze alaposan. Ennyi. 😀
Osszuk 4 részre a tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd a nyújtófa segítségével helyezzük bele az alsó réteg tésztát a sütőpapíros, vagy vajas-lisztes tepsibe. Kenjük meg forró baracklekvárral. Osszuk 3 részre a tölteléket is és kenjük rá az egyik részt. Mehet a következő réteg tészta-lekvár-töltelék, így tovább, majd a 4. lappal lezárjuk az egészet. A lekvárt meg lehet bolondítani egy kis rummal. 

WP_20151222_003
Szurkáljuk meg villával, hogy a gőz ki tudjon szabadon jönni sütés közben.
180°C-on 20-25 perc alatt megsül. Piruljon meg a teteje. 

wp_20161222_17_58_35_pro
Sütés után forrón kenjük le a tetejét forró baracklekvárral. Majd mikor meghúzott, és a sütemény is kihűlt, öntsük le a vajas-csokoládéval és kenjük el szépen a tetején.

wp_20161222_17_58_44_pro
wp_20161222_17_59_22_pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!