IvecCake

Barnacukor kérges almás-fahéjas kuglóf

Kicsi kuglóf formám van, szóval kijött belőle két adag, de ez sem volt elég. Meglepően finom lett. 🙂 Én 2,5 dl-es bögrét használtam.

WP_20151011_005
– 3,5 bögre hámozott, felkockázott alma 
– 1 tk. fahéj
– 2 bögre fehércukor
– 1 tk. őrölt szerecsendió
– 3 tojás
– fél bögre olaj
– 1 tk. vanília aroma
– 1 tk. mandula aroma
– 2 bögre fehér liszt
– 2 tk. sütőpor
– 2 tk. őrölt fahéj
– 1 tk. só

A kéreghez:
– fél bögre barna cukor
– 1 ek. fahéj
– 11 dkg vaj
– 1 bögre vágott dió
– fél bögre kockázott alma

WP_20151011_006
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 
Keverjük el az almát a fahéjjal és tegyük félre. A robotgéppel keverjük el az olajat és a cukrot alacsony fokozaton, adjuk hozzá egyesével a tojásokat. 
Szitáljuk össze a lisztet, a sót, a sütőport, a maradék fahéjat, és a szerecsendiót. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, az aromákkal együtt, keverjük össze alaposan alacsony fokozaton.
Adjuk hozzá az almákat, vegyítsük össze egy fakanállal. 

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kuglóf formát.

A kéreghez olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a barna cukrot és a diót. Keverjük el alaposan.  Öntsük bele a formába a kockázott almákat és folyassuk rá a vajas masszát. Mehet bele a tészta massza.

Süssük 180°C-on kb 1 órán át, de ellenőrizzük le egy hurkapálcával, hogy ragad-e még a belseje. Légkeveréses sütőnél lehet nem kell hozzá 1 óra. 
Hűtsük ki, majd óvatosan borítsuk rá egy tálcára. 

WP_20151011_003 1

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!