IvecCake

Bolognai spagetti

Kellett valami ebéd tegnapra/mára, mert ma annyi dolgom volt, illetve van, hogy nem lett volna időm főzőcskézni ma is. A takarítás és tanulás mellett (statisztika, gazdasági matek és hasonló nyalánkságok), már sütöttem egy muffint, illetve egy finom tortát Valentin napra. Szóval ebben a tudatban készült a bolognai tegnap délután. 🙂
A recept 4-6 személyre szól

WP_20160211_011
– 60 dkg pulyka/sertés comb/tarja/lapocka, ki mit szeret, vagy épp mi van otthon
– 2 fej vöröshagyma
– 4-5 gerezd fokhagyma
– só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom, delikát
– 5 db babérlevél
– 2 szál sárgarépa
– 2,5 – 3 dl sűrített paradicsom
– 1 zsacskó bolognai szósz alap
– víz
– zsír/olaj
– cukor
– 30-50 dkg spagetti tészta

A húst daráljuk le.
A hagymákat finomra vágjuk, ledinszteljük kicsi olajon, vagy zsíron. Közbe hozzáadjuk a barbérlevelet és az apróra vágott fokhagymát.
Öntsünk rá 1,5 dl vizet, főzzük fel és adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük ízlés szerint. Kb. 30 perc alatt süssük le(takarjuk le fedővel, de keverjük át gyakran)Ha lefőtt róla a víz, öntsünk még hozzá. 

WP_20160211_002
Mikor kész, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, majd a paradicsompürét. Főzzük kb.10 percig.

WP_20160211_006
A bolognai port keverjük ki egy kicsi vízzel és öntsük hozzá azt is. Végül tegyünk bele ízlés szerint egy kicsi cukrot. Főzzük még egy néhány percig.

WP_20160211_007
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Mikor kész, ízlés szerint ketchuppal (ezt állítólag az olaszok sértésnek veszik..) és sajttal tálaljuk.

WP_20160211_009 2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!