IvecCake

Tojáslikőr

Már alig vártam ezt a pillanatot. Amikor is, már el lehet kezdeni tervezni a húsvéti süteményeket, ételeket, desszerteket ééééés italokat 😛 Csapdos már a tavasz szele 🙂 Remélem nem fogunk szánkózni a Nyuszival, ha már a Mikulással nem lehetett..
Egyszerű, nagyszerű, csodafinom! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy készítse el 🙂
A recept körülbelül 1 literhez írja a hozzávalókat.

– 5 tojás sárgája
– 25 dkg porcukor
– 2cs. vaníliás cukor
– 1 vanília rúd kikapart belseje
– 5 dl tej
– 2,5 dl tejszín
– 2,5 dl vodka

A tejet a tejszínnel tegyük fel a tűzre és a vaníliás cukorral keverjük el, majd adjunk hozzá kb. 10 dkg porcukrot. Hagyjuk hűlni.
A sárgákat és a maradék porcukrot keverjük habosra, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a kihűlt tejet. 
Addig keverjük, míg el nem olvad a cukor.
A végén keverjük bele a vodkát. 
Palackozzuk be, majd tegyük a hűtőbe. Néha rázzuk fel. 

tojáslikőr

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!