IvecCake

Sajtos szezámmagos falatkák

Falatkák. 🙂 Édes. 🙂
Hazajöttem suliból és végiggondoltam, hogy “te jó ég, mire vállalkoztam én délutánra, gyúrni, kenni, izé…”, aztán hiphop készen is lettem! 🙂 Egyszerű, gyors és finom.
Vagy 65 db lett belőle nekem.
WP_20160223_007
Hozzávalók a tésztához:
– 50 dkg liszt
– 3 dl tej
– 5 ek. étolaj
– 2,5 dkg élesztő (vagy egy zacskó szárított élesztő)
-1 tk só
– 1 kockacukor

Hozzávalók a töltelékhez:
– 20 dkg vaj
– 10 dkg krémsajt (natúr tömbös sajtot használtam)
– 10 dkg reszelt trappista sajt
– 1 tojás

Tetejéhez:
– 1 tojás
– szezámmag 

WP_20160223_012 1
Langyosítsuk meg a tejet, mehet bele a cukor, egy pici liszt, majd az élesztő. Takarjuk le, míg fel nem fut. 
Öntsük egybe a lisztet, az olajat, a sót, keverjük el, majd öntsük rá az élesztős tejet. Gyúrjuk addig, míg el nem válik a kezünktől. Nagyon gyorsan összegyúrható! Nem szakadt le a kezem úgy, mint pl. a mézeskalácsoknál szokott 🙂
Takarjuk le alaposan, tegyük meleg helyre 1 órára. Kb. a kétszeresére kell, hogy feljöjjön. 

Addig a sajtokat a vajjal és a tojással keverjük el alaposan egy robotgép segítségével. Tehetünk bele kicsi sót, ha íztelennek találnánk. 

Mikor megkelt a tészta, lisztes felületen nyújtsuk ki vékonyra. Jó nagyra ki tudtam nyújtani. 
Háromszögeket kell vágni a tésztából. Na már most, ennek biztos van valami egyszerű technikája, ugyanis rájöttem – utólag persze -, hogy nem derékszögű háromszögeket kell gyártanunk, mint ahogy én tettem, négyzeteket félbevágva, hanem egyenlő szárú háromszögek kellenek. Késő bánat. 🙂

WP_20160223_001
Szóval varázsoljunk háromszögeket a tésztából.
Kenjük meg a háromszögek alját a sajtkrémmel, majd tekerjük fel úgy, mint a kifliket. – nem kell mondanom, hogy kiflit sem csináltam még soha életemben 😀 – 
Lett, amilyen lett, holnapra jó lesz reggelire a suliba. Itthon mindenkinek ízlik. 🙂 

Sütőpapíros tepsire helyezzük rá őket szépen sorban, kenjük le egész tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
WP_20160223_002
Előmelegített sütőben, 190-200°C-on, 25 perc alatt szép aranybarnára sülnek.  🙂
WP_20160223_003
WP_20160223_008
Azt hiszem el kellene kezdenem komolyabban foglalkozni az ételfotózás rejtelmeivel…. 🙂 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!