IvecCake

Kalács, az a méteres

Mikor kicsi voltam, sosem értettem, miért méteres kalács a neve. Hát, mert a végtelenségig is lehetne építeni 🙂
2 rúd jött ki ebből az adagból
WP_20160227_099
Hozzávalók a tésztához:
– 20 dkg kristálycukor
– 6 tojás
– 1,5 dl étolaj
– 1,5 dl langyos víz
– 38 dkg liszt
– 1,5 cs sütőpor
– 1 ek. szódabikarbóna 
– 2 ek. kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
– 2 csomag vaníliás puding
– vanília aroma
– 6 dl tej
– 10 dkg cukor
– 5 dkg vaníliás cukor

Hozzávalók a bevonáshoz:
– 12 dkg étcsoki – bár én tuti többet használtam fel
– 1 ek étolaj

méteres kalács 6

ez még egy régebbi alkotás 🙂

Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot.
A sárgáját keverjük el alaposan a cukorral, az olajjal és a vízzel. Majd fakanállal keverjük bele a száraz alapanyagokat, végül forgassuk bele a fehérjehabot.

Egy őzgerinc formát vajazzunk-lisztezzünk ki, majd a tészta picivel több, mint felét kanalazzuk bele. Süssük kb. 27 percig 170°C-on. (tűpróba, nálam ennyi kellett)
Addig a maradék tésztába keverjük bele a kakaóport.
Amikor megsült a fehér tészta, lisztezzük le a tetejét és fordítsuk át a forró tepsire (én tepsire tettem a formát) és hagyjuk hűlni. Mikor már langyos, óvatosan vágjuk körbe tompa késsel a formában a tésztát, majd ütögessük ki. 
WP_20160227_083
Vajazzuk ki újra, lisztezzük le, majd süthetjük benne a kakaósat. A kakaóssal is bánjunk ugyanúgy, mint a fehér tésztával.

Főzzünk egy pudingot a tejből és a pudingporokból. 
A vajat keverjük habosra a cukrokkal és az aromával. Mikor kihűlt a puding, keverjük hozzá.

Szeljük fel a tésztát kb. 1 cm-es szeletekre. Felváltva kenjük meg a tésztát a krémmel. Egy barna, egy fehér, egy barna…
WP_20160227_084
WP_20160227_088
Nekem még maradt a tegnapi szülinapos csokitortából csokis krém, szóval felváltva kentem a vaníliás és a csokis krémet a tészták közé 🙂 
WP_20160227_095
WP_20160227_091
WP_20160227_094
Mikor kész, kenjük le amennyire csak tudjuk a külsejét is. Próbálkoztam 😀 De elég nehéz, mert bár, most sikerült a világos tésztát is nagyobbá varázsolni azzal a trükkel, hogy többet sütöttem bele, mint a massza fele, de a kakaós még mindig nagyobb… 🙂 Bár lehet, csak én vagyok ilyen béna 😀 
WP_20160227_096
Tegyük be a hűtőbe kicsit dermedni. 
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit, majd vonjuk be vele a rudakat.
Tegyük vissza a hűtőbe. Ferdén szelve tálaljuk. Lehet hozzá nyomni tejszínhabot, vagy csokiöntetet. 
Mikor áttettem erre a tálra, kicsit megrepedt rajta a csoki, de eredetileg nem ilyen volt! 🙂 
Holnap lesz névnapra. 🙂 
WP_20160227_098
12801226_10201320205804163_6609697874670109647_n

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!