IvecCake

Kávélikőr

Több kávélikőr receptem is van, van tejes-vodkás, vizes-vodkás és ez, a rumos-vizes. Egyrészt nincs itthon jelenleg vodka, másrészt, a tiramisuba a vizes a tuti. 🙂
Nagyon egyszerű és finom! 🙂 

WP_20160304_019
Nem lett 7 dl, bár én nem is tettem bele annyi rumot, mint a recept írt, mert nem volt itthon annyi. De így is finom, legalább nem túl erős 🙂
Magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlom! 

WP_20160304_018
– 25 dkg cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 dl erős kávé lefőzve
– 2,5 dl víz
– 2,5 dl sötét rum (én csak 1 dl-t tettem bele) 

A cukrokat a vízzel főzzük sziruppá. Néha keverjünk rajta egyet. Közben főzzük le a kávét. Mikor kész a szirup, még öntsük hozzá a kávét, keverjük el alaposan. Kapcsoljuk le a gázt alatta, majd keverjük bele óvatosan a rumot. Kicsit hagyjuk hűlni, majd töltsük be üvegbe. Hűtve tároljuk. 🙂

WP_20160304_015

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!