IvecCake

Tiramisu, az olasz csoda

 Gyorsan összerakható, de hagyni kell legalább egy éjszakát a hűtőben, hogy rendesen összeérjen!
Alapvetően babapiskótából készül, de nagymamámtól ellestem, hogy ő sima piskótával készíti, így én is ezzel tettem. Egyszerűbb és még olcsóbb is. 🙂

WP_20160305_010
Hozzávalók a piskótához:
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt
– kis vanília aroma

Hozzávalók a krémhez:
– 2 tojás
– 1,5 cs. vaníliás cukor
– 1,5 ek. kristálycukor
– 25 dkg mascarpone
– 1 ek. kávélikőr

További hozzávalók:
–  1,5 dl erős kávé
– kávélikőr
– kakaópor

Tehát sütünk egy 8 tojásos piskótalapot. Kihűtjük, majd felvágjuk kb babapiskóta méretű csíkokra.
WP_20160305_002
A krémhez keverjük el a tojások sárgáit a cukrokkal, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a kávélikőrt. Verjük fel a fehérjéket és keverjük hozzá. 
A piskótákat áztassuk be a kávélikőrös kávénkba és sorakoztassuk fel egy doboz vagy egy tálca alján.
WP_20160305_004
Kenjük rá a krémünket. Eredetileg úgy van írva, hogy nyomjuk, de már másodjára készítettem el és most is folyékony volt ahhoz a krém, hogy érdemes lenne habzsákba tölteni.. Lehet elrontok valamit..:)
Mikor kész, teszünk egy újabb sor piskótát, de most hosszában pakoljuk rá. Mehet rá egy újabb réteg krém, majd szórjuk meg kakaóporral.

WP_20160305_007
Tegyük be a hűtőbe, pár óra múlva fogyasztható! 🙂

WP_20160305_008
WP_20160306_004

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!