IvecCake

Túrós szelet

Ezz valami isteni ! Puha, lágy, telis-tele túróval..  🙂 Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és biztos sikere lesz! Tésztája kicsit linzer tészta jellegű, de még sem az. (tehát ugyanolyan, de teljesen más :D) 

WP_20160311_007
Hozzávalók a tésztához:
– 25 dkg vaj
– 50 dkg liszt
– 25 dkg porcukor
– 2 sárgája
– 1 dl tejföl
– 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:
– 80 dkg túró
– 1 csomag vaníliás cukor
– 6 ek. kristálycukor (mehet ízlés szerint !)
– kicsi citromlé

– 4 ek. búzadara
– 1 tojás sárgája
– a tésztához elhasznált 2 db tojás fehérjéje + azé amelyik a túróba megy tehát 3 fehérje 

– barack (őszi, sárga)/almalekvár


WP_20160311_006

WP_20160311_004

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A porcukrot érdemes szitálni és ne tegyük közvetlen egymás után a porcukrot és a sárgáját, mert csomós lesz a tészta. Ha nagyon ragad még pici lisztet lehet hozzágyúrni és tegyük be a hűtőbe kicsit pihenni.
A túrót törjük össze kicsit, adjunk hozzá mindent a cukrok kivételével. A fehérjéből verjünk habot, úgy keverjük a túróhoz.
WP_20160311_002
A tészta felét vagy nyújtsuk ki és úgy helyezzük be a kivajazott/lisztezett tepsibe, vagy csak nyomkodjuk bele. A másik felét majd mindenképpen nyújtani kell, mert a túrón nem tudjuk szétnyomni. 
Tehát nyújtsuk bele a tészta felét a tepsi aljába. Kenjük meg lekvárral, majd keverjük bele a túróba a cukrot. Kenjük rá rögtön a lekváros tésztára, majd nyújtsuk rá a felső lapot is. 
Szurkáljuk meg az aljáig villával és süssük 180°C-on kb. fél órát, de figyeljünk oda rá, ha megpirult a teteje, akkor már jó lesz. 
Ha kihűlt szórjuk meg vékonyan porcukorral a tetejét. 
WP_20160311_005

Címkék: , , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!