IvecCake

Citrusisu

Hűsítő, nyári változata a híres olasz desszertnek, a Tiramisunak. 🙂
Hasonló módon készítettem, piskóta lapot sütöttem, amit feldaraboltam csíkokra, de szintén lehet bolti, illetve házi készítésű babapiskótával is. 
A habtejszínt hidegen (!) kell, lassú fokozaton (!) felverni.
Hasonlít a citromvarázshoz. (receptet majd teszek fel hamarosan ! 🙂 )

WP_20160317_008
Hozzávalók a piskótához:
– 6 tojás
– 12 dkg cukor
– 12 dkg liszt
– egy fél citrom kifacsart leve (ezt csak keverjük hozzá a sárgájához)
Ha valaki babapiskótával szeretné készíteni, szerintem a megadott 5 tojásos recept nem lesz elég. Oda is kell 6-7 tojás (ne feledjük, ott 3-as a szorzó ! )

Hozzávalók a krémhez:
– 250 gramm mascarpone
– 200 ml tejföl
– 400 ml habtejszín
– 1 csomag habfix
– 3 ek. porcukor
– 1 db citrom leve

Hozzávalók a citrusos beáztatóhoz:
– 1 nagy narancs leve
– 1 citrom leve
– 1 lime leve (nekem most nem volt itthon)
– 200 ml víz
– 2 ek. kristálycukor

A piskóta lapot megsütjük, s felcsíkozzuk. 
WP_20160317_002
A mascarponét kikeverjük a tejföllel, a porcukorral és a citrom levével.
A habtejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a habfixálót. Vigyázzunk, ne verjük túl! 
Forgassuk bele fakanállal a mascarponés krémbe.
WP_20160317_009
A narancslevet, a citromlevet, a lime levet, a vizet és a cukrot keverjük el. 
Áztassuk bele a piskóta csíkjainkat, majd rakjuk szorosan egymás mellé egy tál vagy doboz aljára. Kenjük rá a krém felét, majd újból mehet rá egy sor piskóta, de most szintén úgy, mint a tiramisunál, keresztbe rakosgassuk. Kenjük rá a maradék krémet, egyengessük el rajta.
Én a mutathatóság kedvéért rátettem 3 citrom karikát.  
WP_20160317_006

WP_20160317_010

WP_20160317_014

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!