IvecCake

Turbo meggyes piskóta

Nagyon szeretem! Olyan igazi gyorsan összedobom, megsütöm, és már el is fogyott sütemény. A nagymamám sokat csinált nekem ilyet, a múlt hétvégén is. :))) <3 
Egyszerű piskótát sütünk, de teszünk bele vajat. 
Holnap egy nagy kirándulásban lesz részem többed magammal, úgyhogy elég nagy tepsivel sütöttem, ezek az én arányaim. 

WP_20160318_012
– 9 tojás
– 16 dkg cukor
– 2 dkg vaníliás cukor
– 18 dkg liszt
– vanília aroma
– 1 citrom leve
– 25 dkg vaj

– fél üveg meggy/cseresznye (magozott!)
csokicseppek
dió 

Igazából bármivel fel lehet turbózni. Körte, ribizli, szilva, mogyoró… én csak azért nem tettem bele pl. szilvát, mert le van fagyasztva és összevizezi nekem. Van egy isteni gyümölcsös cobbler receptem, abba bele szoktam tenni a fagyott gyümölcsöket is.  
WP_20160318_013
Mindent úgy, ahogy a piskótánál, csak a sárgáját most robotgéppel kevertem össze a cukor kb. 1/4-vel, a citromlével, a vajjal és az aromával. 
Fehérjét habnak a maradék cukorral. Elelegyíteni óvatosan, lisztet szitálni, sütőpapíros tepsibe beönteni. 
Most jöhet a csoda! Megszórni mindennel, ami jó, vagy keverjük bele óvatosan fakanállal 🙂 Persze a sima meggyes is nagyon finom! 🙂 A tetejét meg lehet szórni szeletelt mandulával.
180°C-on kb. 20-25 perc alatt megsül. Nekem picit meg is pirult a teteje. Sebaj. 🙂

WP_20160318_015 1
WP_20160717_14_18_31_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!