IvecCake

Klasszikus vajkrém alaprecept

A vajkrémeknél fontos, hogy ne legyen vajas ízük. Nagyon egyszerű elkészíteni. Eredetileg vaníliás pudingporból készül, de ha nincs otthon puding, vagy fehér vajkrémet szeretnénk készíteni, akkor kiváló helyettesítő a liszt, illetve, ha rózsaszínt szeretnénk, vagy barnát, vagy akár az íze miatt is, lehet használni mindenféle pudingport. Epres tortához epres puding, csokitortához csoki puding… (Én étcsokoládé pudingot szoktam bele tenni, ez nem 4 dkg-s, hanem több, de nem baj, ugyanazokat az arányokat használom ennél is)

Általában egy nagyobb kör alakú tortára elég ez az arány:

-1 csomag pudingpor (4 dkg, kivéve étcsoki pudingnál, vagy 4 dkg liszt)
– 2,5 dl tej
– 2 sárgája (ha fehéret akarunk, akkor ezt hagyjuk ki)

– 25 dkg porcukor
– 25 dkg vaj
– + lehet ételfesték, különböző aromák, citromlé, vaníliás cukor…

A pudingport egy kicsi tejjel keverjük el kézi habverő segítségével. Keverjük hozzá a tojások sárgáit is. A maradék tejet forraljuk fel, majd mikor felforrt, borítsuk bele a pudingos masszánkat. Alacsonyabb lángon kevergessük folyamatosan, várjuk meg míg rottyan egyet. Vegyük le a tűzről és gyakori kevergetés mellett hűtsük le. Azért kell rákeverni, hogy ne bőrösödjön be a teteje. 

WP_20160320_002
Amikor kihűlt, a vajat keverjük el alaposan robotgéppel a porcukorral és a plusz dolgokkal, ha teszünk bele.
WP_20160320_003
Mikor már szép krémes és kifehéredett, adjuk hozzá a hideg pudingot és keverjük el alaposan. Ha nagyon folyós, mert meleg van, akkor tegyük be a hűtőbe, a vaj hagy térjen magához egy kicsit. 

WP_20160320_004
Ennyire egyszerű! 🙂
WP_20160212_006

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!