IvecCake

Répatorta

Jön a Húsvét! Mindenki süssön-főzzön! 🙂 Sonka, tojás, répa, sok sok csoki, és pálinka! 😀 
WP_20160322_013
A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt.
Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.
A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.
A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. (wikipédia)

Egyszerű, nagyszerű, finom! Az örökös kulcsszavaim :))
WP_20160322_019
– 25 dkg reszelt sárgarépa
– 4 tojás
– 2 ek. citromlé
– 20 dkg cukor
– pici vaníliás cukor
– 12 dkg liszt
– 1 csomag sütőpor
– 10 dkg darált dió

– 18 dkg porcukor
– 1,5 dl citromlé

A tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd öntsük hozzá a citromhéjat és a tojások sárgáját.
A lisztet, a sütőport a darált diót, s a lereszelt répát már fakanállal keverjük hozzá (a lisztet és a sütőport szitáljuk át)
Óvatosan keverjük, mint a piskótánál is, ne törjön össze a hab. 
WP_20160322_003
Kivajazott tortaformában, 180°C-on kb. 40-50 percig sütjük. (tűpróbával kell ellenőrizni)
WP_20160322_008
A mázhoz a cukrot és a citromlevet keverjük el kézi habverővel. 
Ha kihűlt, a cukormázzal leöntjük, s tetszés szerint díszítjük.

WP_20160322_010
WP_20160322_018

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!