IvecCake

Vajkrémes diótorta – Húsvéti kivitel

Ezek a formatorták kicsit macerásabbak néha, mint az egyszerű karikák, de szerintem jópofa 🙂
Életem első nyula. Jóez 😀
Egyszerű diós piskótát készítünk. (Somlói galuskánál előjött a diós változat)
Ehhez a formához elég volt egy 4 tojásos piskóta, de egy rendes 8 szeletes változathoz írom az arányokat mindenből.
WP_20160324_006
– 5 tojás
– 9 dkg cukor
– 1 dkg vaníliás cukor
– 10 dkg liszt
– 5-8 dkg darált dió
– + rum aroma, vanília aroma

– 25 dkg vaj
– 25 dkg darált dió
– 1 csomag tejszínes vagy vaníliás pudingpor
– 2,5 dl tej
– 25 dkg porcukor
– egy csomag vaníliás cukor
– rumaroma, vanília aroma

– plusz szép dió szemek

A piskótát felvágjuk 3 részre.
A vajkrémet elkészítjük, s a végén belekeverjük a darált diót. 
Betöltjük a tortát, s díszítjük. Én most csak körbekentem és marcipánnal beburkoltam, a másikat pedig szeletelt mandulával paníroztam körbe.
WP_20160324_001
Eredeti díszítésnél bejelöljük a szeleteket óvatosan egy nagy kés segítségével, majd saját krémmel csillagcsöves nyomózsákból rózsákat nyomunk rá, s minden rózsára ráhelyezünk egy-egy fél szem szép diót, oldalát pedig még előtte bepanírozzuk darált dióval. Sajnos nincs ilyen fotóm, de ha lesz, azonnal feltöltöm! 🙂 
WP_20160324_004

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!