IvecCake

Medvehagymás pogácsa

Életemben ez volt az első alkalom, hogy medvehagymát láttam valaha 🙂 Kellemes csalódás, mert nagyon finom! Fokhagymás beütése van és ha ledaráljuk akkor tökéletes zöld festék. (tapasztaltam a körmeimen 🙂 ) Idény növény, nem lehet egész évben friss levelekhez hozzájutni, ezért, ami megmaradt gyorsan megmostuk itthon és lefagyasztottuk. Jól jön még akár egy medvehagyma krémleveshez is, vagy rántottába, vagy még egy pogácsába.. 🙂 
Vigyázzunk vele, megbízható helyről szerezzük be, mert elvileg (bár még sosem láttam azt sem), de összetéveszthető a gyöngyvirág levelével, ami azonban mérgező. Könnyen rá lehet jönni, hogy nem hagymával van dolgunk, mert az illata és az íze is elég markáns. 
Persze, ha valaki allergiás a medvehagymára, akkor annak ez sem lesz sokkal kellemesebb.. 


– 50 dkg liszt
– 2 sárgája
– 25 dkg vaj
– 1 dl tej
– 1 dkg cukor
– só
– 3 dkg élesztő
– 1 dl tejföl
– 1 csokor medvehagyma

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk a cukorral és egy kis liszttel.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd mindennel együtt összegyúrjuk. 
Langyos helyen kelesztjük fél órán át. Addig megmossuk a medvehagymákat és vagy felcsíkozzuk, vagy ledaráljuk kicsit aprítógéppel. 
A tésztát kinyújtjuk, lekenjük egy kis olvasztott vajjal, megszórjuk a medvehagyma adag felével
WP_20160326_020
és feltekerjük, mint a kakaós csigát.
WP_20160326_021
Lapítsuk le a nyújtófa segítségével és hajtsuk félbe.
WP_20160326_022
Hagyjuk pihenni egy jó 10 percet, majd nyújtsuk el, kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk rá a maradék medvehagymát. 
WP_20160326_023
Tekerjük fel ismét, lapítsuk el, hajtsuk félbe, kenjük meg olvasztott vajjal, majd még egyszer félbe és nyújtsuk el alaposan, de már ne vékonyra, mert ezután szaggathatjuk.
WP_20160326_024
WP_20160326_025
Be lehet rácsozni a tetejét, ez nálam most elmaradt.
Kenjük le tojással őket, meg lehet szórni sajttal, ki hogy szeretné.
WP_20160326_026
200°C-on süssük míg meg nem pirul. 

WP_20160326_028

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!