IvecCake

Almás gesztenyés szelet

Anyukám receptes könyvébe még írógéppel volt beírva ez a recept. Mondogatta nekem már egy ideje, hogy mennyire finom és hogy próbáljam ki, süssük meg. Hát megsütöttem. Csak csináltam mindent sorban, ami le volt írva. 
A végeredmény isteni lett! Kicsit macerásabb a tésztája, mivel méz van benne elég puha, de ennek is van taktikája..:)

WP_20160401_016
Hozzávalók a tésztához:
– 50 dkg liszt
– 8 dkg vaj
– 15 dkg porcukor
– 1 kk szódabikarbóna
– 4 ek. méz
– 2 tojás

WP_20160401_008
Hozzávalók a gesztenyés krémhez:
– 25 dkg gesztenyemassza
– 20 dkg vaj
– porcukor
– rum

Hozzávalók az almatöltelékhez:
– 1 kg alma
– 1 dl víz
– 10 dkg cukor

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk.

WP_20160401_001
4 db méretre vágott sütőpapíron nyújtsuk ki a lapokat egyesével. Amíg az egyik sül a tepsi hátulján, addig nyújtjuk a következőt..
180°C-on kb 4 percig sütöttem. Mikor meleg, nagyon könnyen törik, szóval hagyjuk kihűlni, megszilárdul. 

WP_20160401_003
A gesztenyemasszát a vajjal és ízlés szerint a cukorral és a rummal keverjük el alaposan.

Az almákat hámozzuk meg, reszeljük le, addig tegyük fel a vizet a cukorral a gázra és főzzünk belőle szirupot. Mikor lereszeltük az almákat, öntsük bele a szirupba, keverjük el és pároljuk 10 percig kb.

WP_20160401_006
Két-két lapot töltsünk be a gesztenyekrémmel, a kettő töltött lap közé pedig kenjük el az almatölteléket. Tetejét szórjuk meg porcukorral, s várjunk, míg megpuhul. 

WP_20160401_010
WP_20160401_017

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!