IvecCake

Pizza

Mikor kicsi voltam, imádtam a különböző pizza árusító helyeken kapható pizzákat. Jó, nem mondom azt, hogy éjjel kettőkor mondjuk nem esik jól egy 200 Ft-os pizza, mert valóban nem rossz, de ez a tuti, amit itthon készítünk! 🙂
Lehet rá rakni minden földi jót, mutatom is, hogy hogyan! 🙂
Az adag 2 nagy tepsire vonatkozik

WP_20160331_008
Hozzávalók a tésztához:
– 80 dkg liszt
– 4 dkg élesztő (vagy 2 csomag szárított élesztő)
– 2 dl víz
– 4 kk. só
– 4 ek. olaj
– annyi langyos víz, hogy kemény galuska állaga legyen

Megkenni sok mindennel meg lehet. Lehet készíteni tejfölös szószt is, de olyat még sosem készítettem. 🙂
Lehet rá tenni kész, tubusos pizzakrémet, pestót, vagy saját készítésű pizzaszószt. 
Ezt pestóval készítettem, de itt vannak a pizza szósz hozzávalói:
– 4 evőkanál olaj
– 2 kis kanál reszelt vöröshagyma
– 2 kis doboz paradicsom püré
– 2× annyi víz, mint a püré
– só, bors, oregánó, babérlevél

A vizet meglangyosítjuk, majd szórunk bele pici lisztet. Belemorzsoljuk, vagy szórjuk az élesztőt. Takarjuk le, hogy langyos közegben maradjon.
Majd összegyúrjuk a tésztát egy nagyobb tálban. Hagyjuk kelni meleg helyen vagy fél órát. Én le szoktam fóliával takarni és beteszem a sütőbe 50°C-ra (az a legkisebb) vagy negyed órára, aztán letakarom takaróval a maradék időre. (ezt minden kelt tésztánál el lehet játszani) 
Nem akart felfutni az istennek sem az élesztő, de ugyanúgy beleöntöttem a tálba, összegyúrtam és a meleg hatására a tészta mégis gyönyörűen meg kelt.
A tepsit kiolajozzuk, a tésztát elegyengetjük benne. Vigyázzunk, mert nagyon makacs a tészta, mindig visszamászik.

WP_20160331_001

Most jön a kedvenc részem. 
Ha mi készítjük a szószt, a hagymát megpirítjuk a 2 evőkanál olajban, rátesszük a paradicsompürét, felhígítjuk vízzel, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, 3-4 percig forraljukés kész is.

Megkenjük a tésztánkat a kiválasztott szósszal, majd mehet rá minden földi jó.

WP_20160331_002
Felkarikázott kolbász, szalámi, sonka, (a húsvéti sonkából is maradt még, hát tettem rá),

WP_20160331_003
lila hagyma, vörös hagyma, zöld hagyma, paprika, paradicsom, kukorica, főtt tojás karikák

WP_20160331_004
és végül reszelt sajt. Abból is lehet trappista, edámi, cheddar.. 

WP_20160331_005
10-15 percig  200°C-on (gázsütő 4es fokozat) sütjük. Ketchuppal, majonézzel tálaljuk.

WP_20160331_006

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!