IvecCake

Fehér szelet

Azért nem fehércsokoládés-epres-kókuszos-vaníliás szelet a címe, mert az túl snassz. De a lényeg, hogy volt egy recept, amit felturbóztam, így lett belőle ez. És nagyon bejön 🙂

WP_20160408_014
Készítünk egy 8 tojásos piskótát. Én teljes kiőrlésű liszttel, több vanília cukorral, vanília és egy kicsi mandula aromával készítettem.
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt

Krém:
– 1 vaníliás pudingpor
– 2,5 dl tej
– kókuszreszelék – én random szórtam bele
– vanília aroma
– vaníliás cukor
– 20 dkg porcukor

– eper/málna (ha mirelit, lassú tűzön, szűrű felett fel kell olvasztani és lecsöpögtetni)
– fehér csokoládé
– szeletelt mandula

WP_20160408_006
Piskótát készítünk. Kihűtjük, ketté vágjuk.
A pudingport elkeverjük egy kis hideg tejjel, a maradékot felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos masszát. Megfőzzük, kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a kókuszreszelékkel, a cukrokkal és az aromákkal, majd hozzákeverjük a hideg pudingot.
Rákenjük a krém 3/4-ét a piskóta alsó részére, telepakoljuk gyümölccsel,

WP_20160408_003
lecsorgatjuk olvasztott fehér csokoládéval,

WP_20160408_004
majd mehet rá a piskóta másik fele, lekenjük a tetejét a maradék krémmel és megszórjuk szeletelt mandulával.

WP_20160408_008
WP_20160408_010

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!