IvecCake

Képviselőfánk torta

Megfogadtam, hogy képviselőfánkot nagyon nem fogok készíteni, mert egyszerűen nem jó. Suliban gyönyörűek lettek, de itthon valami nem olyan, mint kéne lennie. 
Az olajas módszerrel már legalább sültek olyanok, amiket be lehetett tölteni és meg lehet enni, de messze sincs A képviselő fánktól.. 
De finom lett legalább és laikusként fel sem tűnik, hogy ez nem AZ..

WP_20160415_018
Fánk recept, feljebb a linkben megtalálható. A krémet 5 dl tejjel és 2 csomag pudingporral, tehát kb. fél adaggal készítettem. 
Csak addig készítsük el, hogy rányomjuk a tejszínhabot. 

WP_20160415_002
WP_20160415_004
Süssünk egy 8 tojásos nehéz piskótát
– 8 tojás
– 16 dkg cukor
– 16 dkg liszt
– 16 dkg vaj

Azért nehéz, mert a tojások sárgáját elkeverjük robotgép segítségével a cukor 3/4-ével és a vajjal. Minden más úgy, ahogy a sima piskótánál.

WP_20160415_015
Főzzünk egy vaníliapudingot, de itt is keverjünk el benne egy tojás sárgáját, mint a vajkrémeknél szoktuk. 
– 2,5 dl tej
– 1 cs. vaníliapuding 
– ízlés szerint cukor
– 1 sárgája

Ha maradt vissza a sárga krémből, akkor azt is keverjük hozzá majd nyugodtan, ha kész. 
Verjünk fel 2 dl tejszínhabot és ha kihűlt a puding, keverjük hozzá. 
Pluszban fel kell verni még 5 dl habtejszínt, a díszítéshez.

A piskótát vágjuk el 3 fele, töltsük be a krémmel, tetejét kenjük le, az oldalát habtejszínnel vonjuk be. Díszítsük fel csillagcsöves habzsákból a tetejét, majd jöhet a móka.

WP_20160415_017
Olvasszunk fel kis cukrot nagyon pici citromlével. Közbe pirítsuk meg az mandula szeleteket. Óvatosan, mert nagyon hamar leég.
A cukor mikor felolvadt, ne nyúljunk bele műanyag kanállal, és még véletlenül se kerüljön a bőrünkre belőle, mert komolyan mondom, nagyon súlyos égési sérüléseket tud okozni. – tapasztaltam is egy kósza, eltévedt cseppecskével, amit akkor abban a pillanatban nem így becéztem –
Tehát NAGYON óvatosan mártsuk bele a fánkok is kalapkáját (nem kell az egészet, hogy könnyebb legyen a fogást illetően, majd nyomjuk bele a szeletelt mandulába, s tegyük rá a fánkokra. 
Mikor ez kész, díszítsük fel vele a tortát (rakjuk körbe). Kis kanalat mártsunk bele a folyó cukorba picit várjunk, majd érintsük hozzá az egyik fánkoz és húzzuk el egy másikra. Így aranyos kis cukor szálakat kapunk. Ezt állítólag érdemes tálalás előtt csinálni, de én viszem el névnapra és holnap nem lesz időm.

WP_20160415_013

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!