IvecCake

Somlói torta

Elkészítése ugyanaz, mint a Somlói galuskáé, de mégis kicsit más. Őszintén szólva, mikor nekikezdtem nem volt semmi konkrét arány a fejemben, csak csináltam, ahogy jött. 
A piskótánál sütöttem 3 vékony piskóta karikát. Ugye egy sima, egy diós és egy kakaós. Trükköztem, mert nem akartam 3× is külön kikeverni és betenni a sütőbe külön-külön, egybe kevertem ki a tojásokat, majd mielőtt beleöntöttem volna a lisztet, 3 fele öntöttem és a lisztet is úgy adagoltam, illetve megoldottam két sütéssel, úgy, hogy az egyik piskótát rendesen a karikában sütöttem meg (az magasabb is lett kicsit), a másik kettőt, kicsit nagyobb kör alakban szétkentem a sütőpapíros tepsin. Majd mikor kihűlt, a karika segítségével megjelöltem, hogy mekkora kell és nagy késsel körbeszeltem.

WP_20160422_007
Tehát a piskótához összesen:
– 12 tojás
– 24 dkg liszt
– 24 dkg cukor
– kicsi kakaópor
– kicsi darált dió

WP_20160422_008
Minden ugyanúgy, fehérjét felverni, sárgáját kikeverni, összeönteni, óvatosan elkeverni, 3 fele osztani, a lisztet is 3 fele venni, egyikbe plusz kakaópor, másikba plusz darált dió. Sütni, hűteni. 

WP_20160422_002
A krémet improvizáltam. Nem tudom pontosan mennyi, de kb. 2 zacskónyi hidegen elkészíthető pudingport elkevertem kézi habverő segítségével egy kicsi (!) tejjel. Mi a kicsi? Fogalmam sincs. 🙂 Legyen 1-1,5 dl. Alaposan keverjük el, mert az elején még folyékony aztán jó masszív lesz, meg is lepődtem. Adjunk hozzá vaníliás cukrot meg vanília aromát. 
6-7 dl tejszínhabot verjünk alacsony fokozaton kemény habbá majd kézzel keverjük bele a vaníliás pudingunkba.

Főzzünk egy kis cukorszirupot, majd válasszuk ki melyik lesz az alsó lapunk. Kanalazzunk rá a szirupból, annyira nem kell sajnálni, szórjunk rá darált diót és rumba áztatott mazsolát, majd mehet a krém. Szépen kenjük el kenőkés segítségével. 

WP_20160422_003
Jöhet a 2. lap, ugyanez a művelet, majd a harmadik.

WP_20160422_004
A harmadik tetejére már nem kell olyan sok krém.
Oldalát sima tejszínhabbal díszítettem, a maradék 3-4 dl-t verjük fel.

WP_20160422_005
Tetejét szórjuk le kakaóporral és díszítsük tetszés szerint tejszínhabbal, illetve lehet rá friss, vagy konzerv gyümölcsöket helyezni, csokipasztillákat, csokoládé leveleket, mini babapiskótát, akár csak a somló tálnál, vagy amit szeretnénk. 🙂 

WP_20160422_009
WP_20160424_003
WP_20160424_004

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!