IvecCake

Almás krémes

Édesanyámnak most lesz a születésnapja. Nagyon szereti a piskóta tekercset és a gyümölcsös süteményeket. Tavaly piskótatekercs tortát sütöttem neki, nem akartam ismételni magam. Hipergyorsan kész lett, próbáljátok ki Ti is! 🙂

WP_20160429_008
Hozzávalók a tésztához:
– 8 tojás
– 16 dkg liszt
– 16 dkg cukor
– kakaópor
– rum

-4-5 alma

Hozzávalók a krémhez:
– 1 csomag vaníliás puding
– 2,5 dl tej
– 25 dkg vaj
– 20 dkg porcukor
– vanília aroma
– vaníliás cukor
– kókuszreszelék

– fél liter habtejszín 
– olvasztott csoki/csokiforgács…

Az almákat meghámozzuk és uborka gyalun legyaluljuk a sütőpapírral kibélelt tepsi aljába. 

WP_20160429_001
Kikeverünk egy sima kakaó és rum nélküli piskótát, kb. a felét ráöntjük az almákra, a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport és beleöntjük a rumot. Elkeverjük, majd azt is ráöntjük az almás részre és elegyengetjük, összerázzuk. 
Megsütjük, 180°C, kb. 20 perc.
Mikor megsült, hagyjuk hűlni a tepsiben,

WP_20160429_002
majd borítsuk ki óvatosan, ugyanis az almás alja lesz a sütemény ‘teteje’. 

WP_20160429_003
WP_20160429_004
Amíg sül, készítsünk egy sima vajkrémet. Pudingot főzünk, a vajat habosra keverjük a cukrokkal, aromával és kókusszal, majd mikor kihűlt a puding, hozzákeverjük azt is. 

Mikor kihűlt a tészta, rákenjük a vajkrémet, addig alacsony (!) fokozaton verjük fel a habtejszínt egy kis vaníliás cukorral és vanília aromával.

WP_20160429_009
Kenjük, vagy nyomjuk rá a tetejére a habot és díszítsük tetszés szerint. Én csokiforgácsot szórtam rá. 

WP_20160429_005
Igen a betűk közül némelyik fehér, de nem volt benne egyikből sem színes. Sebaj. 🙂 <3 

WP_20160430_009
WP_20160430_007

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!