IvecCake

Fehér csokis túrótorta

Lesz, ami lesz alapon vágtam bele. Úgyis a saját névnapomra sütöttem, nem kellett nagyon kinek megfelelni. 😀 
Gyorsan összekeverős, kicsit sütős. Finom 🙂
Rögtön dupla adaggal indítottam, ide is azt írom. 

WP_20160506_009
– 400 g fehér csokoládé 
– 400 g túró
– 10 tojás 
– 1 bögre liszt
– 1 zacskó vaníliás cukor
– kicsi vaníliaaroma
– ha valaki nagyon édesszájú, annak még plusz cukor
– plusz fehér csoki a díszítéshez
gyümölcsök

WP_20160506_003
A fehér csokit felolvasztottam, majd hozzákevertem a tűz fölött még a 10 tojás sárgáját. 
Kevergettem, főztem pár percig. Levettem a tűzről, belekevertem a túrót és a lisztet. A fehérjét kemény habbá vertem.

WP_20160506_008
Mehet a masszába a vaníliás cukor és az aroma, keverjük el, majd a fehérjét óvatosan forgassuk bele, hogy ne törjön össze.

WP_20160506_014
200 fokon tettem be sülni 26 percre, de kb a 19. percnél láttam, hogy bizony a teteje odakapott egy picikét, viszont még remegett, szóval lejjebb vettem 160 fokra a sütőt és még bent hagytam pár percig. 
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan vágjuk ki a formából. Olvasszuk meg a díszítésre hagyott csokinkat gőz felett, de ne legyen teljesen folyós, (akkor csak lecsurog a sütiről) és kanalazzuk rá a süti tetejére, hogy szépen elterüljön és le is csepegjen az oldalán. Ízlés és tetszés szerint díszítjük.
Én még a fagyasztóban lévő ribizlivel, illetve egy szem friss eperrel díszítettem.
Tudom, a ribizli még nem szezon gyümölcs, de ki kell szórni a frigóból a gyümölcsöket, hogy mehessen bele majd az új, friss idei. 🙂 

WP_20160506_011
Teszek fel róla sok képet, mert szerintem gyönyörűen néz ki. 🙂 

WP_20160506_016
– a torta nagyon finom, meg is sült nagyjából, de a közepénél kicsit még mancsos maradt.. Alacsonyabb hőfokra kell berakni, mondjuk 180 és úgy sütni vagy 25 percig, szerintem –

WP_20160506_012

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!