IvecCake

Epres sajttorta

Gyors, finom és nekem nagyon új! 🙂
18 cm-es karikába való adag (nagyon picike torta lesz ! )

WP_20160509_011
Tészta:
– 10 dkg kakaós ízű keksz
– 5 db babapiskóta
– 10 dkg margarin

Krém:
– 13 dkg mascarpone
– 2 dl tejföl
– 20 dkg porcukor
– 1 tk vanília aroma
– 1/2 citrom leve
– 1 db tojás

Epres öntet:
– 20 dkg eper
– 1/2 citrom leve
– 1 cs vaníliás cukor
– 1 zacskó piros tortazselé

– színtelen zselé/tükörzselé

A kekszet és a babapiskótát morzsoljuk össze, majd a felolvasztott margarinnal keverjük el és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt, esetleg még kicsit ki is vajazott tortakarika aljába.

WP_20160509_010
A mascarponét mindennel alaposan elkeverjük majd ráöntjük a kekszes alapra.
Előmelegített sütőben, 150°C-on légkeverésen vagy 40 percig sütöttem, már kicsit színe lett a tetejének, akkor vettem ki, de nézegettem pálcával, hogy nem folyós e még.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan vágjuk körbe és csatoljuk le a karikát.
A zselatint keverjük el kis vaníliás cukorral és cukorral, majd öntsük hozzá a mirelit epreket (nem fagyva!), levestül együtt. Kevergessük, forraljuk fel és onnan számítva még főzzük 1 percig kb. Én kb 1-1,5 dl levet öntöttem rá, plusz az eprek, jó sűrű masszát kaptam, hagytam kicsit hűlni, hogy ne forrón menjen rá, meg is dermedt már jóformán, elkevertem gyorsan és szétkentem a süti tetején. 
Friss eperrel és kiwivel díszítettem. (NEM kivi ! )
A gyümölcsöket lekentem kis zselatinos meleg vízzel, de lehet tükörzselével, vagy színtelen tortazselével is. Így nem fog megbarnulni/megroggyanni olyan hamar 🙂 

Amit kóstoltam belőle az finom, de nem itthonra lett készítve, úgyhogy részletesebb beszámolót nem tudok írni. 🙂 Mindenesetre jól néz ki.

WP_20160509_009

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!