IvecCake

Kevert kavart

Holnap elutazom és valami olyan sütemény kell, ami gyorsan kész, nem krémes, laktató és persze, finom. 🙂 Édesanyám receptkönyvéből, egyszerű kavart sütemény, tele a fagyasztóból kiszórt nyári gyümölccsel. 

WP_20160513_008
– 50 dkg cukor
– 50 dkg liszt
– fél l tej
– 1 sütőpor
– 16 dkg vaj
– 2 tojás
– vaníliás cukor
– vanília aroma
– rum/aroma 
– kakaópor
– reszelt alma

– dió
– gyümölcsök -most: ribizli és málna-

WP_20160513_007
A vajat elkeverjük a cukorral, a reszelt almával és a tojásokkal. Már fakanállal kavarva mehet hozzá a tej, az aroma, a sütőpor és az átszitált liszt. Sütőpapíros tepsibe öntsük ki egy részét a vaníliás masszának. Szórjuk meg a dióval és a gyümölcsök egy részével.
Majd a tálban maradt tésztához szórjunk egy jó adag kakaóport és öntsük bele a rumot. Keverjük el óvatosan, ne lélegezzük be. 
Forgassuk hozzá a gyümölcsöket és a diót.
Öntsük rá a tepsiben levő fehér masszára, egyengessük el.
200°C-on süssük kb 30-35 percet (légkeveréses).
Mogyorókrémmel, gyümölccsel, csokoládéöntettel, lekvárral (sárgabarack, őszibarack, eper)….. tálaljuk. 

WP_20160513_009

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!