IvecCake

Kinder bueno

Nagymamámtól kaptam a receptet. Kicsit macerásabb elkészíteni, ha nincs benne az ember a gyakorlatban. Tudom, mert 5 éve még alig akartam vele elkészülni, ma meg kész lett 2 és fél óra alatt kb. (jó azért nem rohantam.. 🙂 ) 
Ha épp van otthon Nutella/mogyorókrém és habtejszín, akkor érdemes nekiállni, mert hálás egy sütemény 🙂 

WP_20160518_008
A tésztához:
– 7 tojás fehérje
– 7 ek. cukor
– pici só
– 1 ek. étolaj
– 2 és fél ek. liszt
– 2 és fél ek. zsemlemorzsa
– 1 csomag sütőpor
– 12 dkg apróra vágott dió
– pici rum/aroma

A krémhez:
– 3 ek. liszt
– 1 csomag vaníliás puding
– 7 tojás sárgája
– fél liter tej
– 25 dkg cukor
– 25 dkg vaj
– vanília aroma
– 10 dkg étcsoki

– 5 dl habtejszín
babapiskóta
– mogyorókrém/Nutella

A fehérjéből kemény habot verünk a pici sóval, majd még robotgéppel hozzákeverjük a cukrot, az aromát és az olajat. Átváltunk fakanálra, hozzáforgatjuk a sütőport a lisztet a zsemlemorzsát és a diót. Szép fehér masszát kapunk. Sütőpapíros tepsiben 180°C-on kb. 12 percig süssük, de sütőfüggő ez is, szóval ellenőrizzük le. 

WP_20160518_001
Még melegen borítsuk át óvatosan a tálcára, amin betöltjük, és kenjük meg gyorsan a mogyorókrémmel. 

WP_20160518_002
A lisztből, pudingporból, tejből és sárgájából pudingot főzünk. A menet ugyanaz, mint a vajkrémnél. A lisztet és a pudingport elkeverjük egy pici hideg tejjel, hozzáöntjük a sárgáját is, közben forraljuk fel a tejet, majd öntsük hozzá alacsony lángon a masszát, vegyük feljebb a lángot és főzzük meg, majd hűtsük ki kevergetéssel. 
A vajat a cukorral és az aromával keverjük el alaposan, majd mehet hozzá a hideg puding.
Kenjük meg a mogyorókrémes tésztánkat a krém felével, s tegyük fel gőz fölé olvadni az étcsokoládét. 

Amíg olvadozik, rakjuk ki babapiskótával a sütinket, majd mikor megolvadt a csoki, öntsük bele a krém másik felébe, keverjük el a robotgép segítségével alaposan és kenjük rá a babapiskótákra.

WP_20160518_006
Verjük fel alacsony fokozaton a habtejszínt és kenjük meg ezzel is a tetejét a sütinek. Díszítsük tetszés szerint, csoki forgáccsal, csoki reszelékkel… 🙂 

WP_20160518_011
WP_20160518_013
WP_20160518_015

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!