IvecCake

Kiwi lekvár

Itt az eperszezon. Mindenki eperlekvárt, bodzás-eperlekvárt, eperszörpöt készít nagyüzemben. Én tavaly főztem egy adag eperlekvárt, amiből olyan sok lett, hogy még mindig van belőle. 🙂 Idén majd, ha kapok a nagymamámtól epret, akkor szörpöt szeretnék készíteni, de most valami mást hoztam. Valami különlegesebbet, legalábbis egy magyar ember számára. 

WP_20160523_010
Kiwi lekvár. Nem, csak ismételni tudom magam, nem kivi, mert a kivi, az a madár, aki nem tud repülni. Katt >>ide<< egy nagyon aranyos videóért. 🙂 

acid_picdump_16
Na, de hogy most akkor kiwi lekvár, vagy kiwi dzsem? Mi a különbség a kettő között? A dzsem is lekvár, csak másképpen készül. Míg a lekvár homogén, a dzsemben megjelennek gyümölcsdarabkák is, illetve főzés nélkül is el lehet készíteni. 
Akkor talán ez most mégis dzsem. 🙂 

– 5 db kiwi
– 1 db banán
– 200 g cukor -ezt én soknak találom-
– 3 kiskanál zselatinpor -ezt viszont kevésnek-
– 1 kisebb citrom leve 

WP_20160523_005
A gyümölcsöket daraboljuk fel és pépesítsük össze. Én turmixfejjel nyomogattam kicsit össze őket, talán azért nem lett olyan masszív az állaga, mert túl folyékony lett a kiwi.

WP_20160523_008 
Keverjük hozzá a cukrot, a citromlevet és a zselatinport, majd tegyük fel forrni a tűzre.

WP_20160523_009
Forrás után még 1-2 percig főzzük és tölthetjük bele a befőttes üvegbe. 
UPDATE: betettem a hűtőbe és 1 nap után nagyon jó állaga lett. Kentem palacsintára és nagyon finom 😉
WP_20160523_012

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!