IvecCake

Epres habos

Még mindig az eperszezon.. 🙂 Jön még a cseresznye és a bodza is 🙂 
A hétvégén vidéken voltam, ahol nagyon sok volt az eper. Kaptam is nagymamámtól egy nagy vödörrel. Nagynéném sütött egy isteni süteményt, nekem is meg kellett itthon sütni. Persze az ő piskótája gyönyörű citromsárga volt..

WP_20160530_009
Egyszerű piskóta tésztát készítünk.
– 8 tojás
– 16 dkg cukor – benne vaníliás cukor
– vanília aroma
– 16 dkg liszt

Epres vajkrémet készítünk.
– 1 csomag eperpuding 
– 25 dkg vaj
– 25 dkg porcukor – lehet benne vaníliás cukor
– 2,5 dl tej
– 1 sárgája
– tetszés szerint eper

Vaníliás tejszínkrém
– 6-7 dl habtejszín
– 1 cs. vaníliás cukor

– tetszés szerinti mennyiségű eper /a friss a legjobb 🙂 

A piskótát megsütjük, kihűtjük, félbevágjuk, vagy sütünk két lapot külön és akkor nem kell bajlódni a vagdosással.
A pudingot megfőzzük a sárgájával és a tejjel, amíg hűl, kikeverjük a vajat a porcukorral, majd összekeverjük a hideg pudinggal és az eprekkel. 
A habtejszínt alacsony fokozaton kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
Megkenjük a piskóta alsó lapját a vajkrémmel, kipakoljuk eprekkel,

WP_20160530_003
rákenjük a tejszínhabot, majd ráhelyezzük a másik piskóta lapot. Ezt is lekenjük a vajkrémmel, kipakoljuk eperrel és elegyengetjük a tejszínhab másik felét. 

WP_20160530_004
Csudafinom! 

WP_20160530_005
WP_20160530_014

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!