IvecCake

Cseresznye befőtt

A kedvenc időszakom az április-május-június. Eper, cseresznye, bodza, málna.. Imádom!
Egyedül a magozást nem szívlelem a folyamatban.. de az eperlekvárnál is így van, mikor ki kell csumázni az epreket. De legalább megéri! 🙂 1 nagyobb üveg lett belőle.

WP_20160531_013
– fél kg cseresznye
– fél liter víz
– 250 g cukor -benne vaníliás cukor
– fél kk. nátrium benzonát

WP_20160528_016
A cseresznyéket kimagozzuk.

WP_20160531_001
A vizet feltesszük forrni a cukorral,

WP_20160531_002
mikor forr, beleöntjük a cseresznyéket és felforraljuk újra.

WP_20160531_007
WP_20160531_008
A kimosott befőttes üveget meleg vízbe állítjuk, s belekanalazzuk a cseresznyéket. A levet újraforraljuk. Egy kis tálba keverjük el a tartósítószert egy kis lével, öntsük rá a cseresznyékre, majd kanalazzunk bele annyi levet, hogy ellepje. Csavarjuk rá a fedőt s hagyjuk kihűlni. 

WP_20160531_009 1

Milyen finom is lesz majd a Fekete-erdő tortára… :)))) Vagy a cseresznyés rácsosra, esetleg egy kis cseresznyés piskóta?…. 😉 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!