IvecCake

Vaníliás eperlekvár

A gond az az, hogy a lekvárt tavaly tettem el, szóval nincsenek fázis fotók, csak a kész lekvár. Olyan sok lett tavaly, hogy idén inkább megettem 🙂

WP_20160601_012
– fél kg eper
– 200 g cukor
– 4 csomag vanílis cukor – a cseresznyebefőttem is nagyon finom vaníliás lett tőle 🙂
– dzsemfix

Mossuk meg, de ne folyó víz alatt az epreket, majd csumázzuk ki őket. 
A cukorból egy kicsit keverjünk el a dzsem fixünkkel, adjuk hozzá a kissé összepépesített gyümölcshöz a keveréket és forraljuk fel, kevergetve, le ne égjen. 
Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és miután feloldódott a cukor, még főzzük 5 percig, kevergetve.
Mikor kész, az elmosott befőttes üveget, amit épp töltünk, állítsuk meleg vízbe és így kanalazzuk bele a forró lekvárt. Zárjuk le azonnal és pár percig állítsuk fejjel lefelé. 
Lehet készíteni különböző ízesítéssel is, pl. citromos eper lekvár, bodzás eperlekvár, rebarbarás eperlekvár.. 🙂 

WP_20160601_009

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!