IvecCake

Gyümölcsös vaníliás

Eddig sem titkoltam, hogy imádom a vaníliát.. 🙂 Lehet az fagyi, puding, süti, krém, joghurt, lekvár, túró…  vanília lekvár..hmm :)))

WP_20160602_022
WP_20160821_11_35_55_Pro 1
Egyszerű, mint szinte minden, amit megosztok Veletek! 🙂
Egy gyümölcstorta formához vannak az arányok.

WP_20160602_012
– 12,5 dkg vaj
– 200 g liszt
– 60 g cukor – ebből 1 csomag vaníliás cukor
– 1 sárgája
– fél csomag sütőpor
– 1 ek. tejföl

– 1 cs. vaníliás pudingpor
– 4 dl tej
– 3 ek. cukor – ebből 1-2 csomag vaníliás cukor
– cseresznye/meggy

meggylekvár

A cseresznyéket magozzuk ki, de lehet befőttet is használni. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivajazott tortaformába nyomogassuk bele kb egyenletesen, úgy, hogy az oldalára is jusson.

WP_20160602_006
A pudingot főzzük meg, figyeljünk rá, hogy ne legyen csomós, majd kicsit hagyjuk hűlni, de közbe keverjük át, ne bőrösödjön be. Amíg hűl, ha van otthon meggy lekvár, kenjük meg az alját a tésztának.

WP_20160602_008
Rakjuk tele meggyel/cseresznyével a lekvárt, majd öntsük rá a pudingot.

WP_20160602_009
Egyengessük el rajta, s pakoljunk a süti tetejére is némi cseresznyét. 

WP_20160602_010
180°C-on süssük, kb 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni és csak utána szeljük fel.

WP_20160602_011
WP_20160602_021
 
Elkészíthető úgy is, hogy csak megsütjük a tésztát, főzünk rá egy vanília pudingot, és még melegen rákenjük egyenletesen, majd megszórjuk friss/ vagy fagyasztott-felolvasztott-megtörölgetett/ vagy befőtt gyümölccsel. 🙂 

WP_20160821_11_35_41_Pro
WP_20160821_11_35_03_Pro

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!