IvecCake

Sült sajtos tészta

A mai ebéd sült sajtos tészta és vaníliás tejberizs. Egyszerű, gyors és finom. Ezek az örök jelszavaim. 🙂 
Mivel apukám szakács, szeretek kísérletezni az ízekkel, szeretek különböző fűszer kombinációkat kipróbálni, szóval itt is csentem bele 1-2 dolgot, amit a recept nem írt. 
Az adag kb. 4 embernek szerintem elég, bár azt az utasítást kaptam, hogy ne csináljak sokat.. 🙂 Hát így sikerült.

– 500 g fussilli tészta
– 500 ml tejföl
– 200 ml tej
– 4 tojás
– 300 g reszelt sajt
– 2 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– rozmaring
– bazsalikom
– bacon
– csirkemell csíkok
borsó

A tésztát főzzük meg félig. Szűrjük le, s csepegtessük le. 
Amíg fő a tészta a tojásokkal keverjünk össze minden egyes hozzávalót. A sajtnak csak a háromnegyed részét szórjuk bele, a többit hagyjuk meg a tetejére. 

WP_20160608_002
WP_20160608_004
A húsokat előtte meg lehet kicsit ízesíteni sóval, borssal. 
Amikor kész a massza, öntsük hozzá a tésztát, keverjük el alaposan. Egy jénait vajazzunk ki, s öntsük bele a tejfölös tésztát.

WP_20160608_005
Szórjuk meg sajttal a tetejét.

WP_20160608_006
200°C-on süssük kb. 25 percig.

WP_20160608_008

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!