IvecCake

Vaníliás tejberizs

Igazából olyasmi, mint egy sima tejberizs, de mégsem. Sokkal lágyabb, krémesebb, vaníliásabb 😛 
Kis poharakba kitöltve, hidegen, remek nyári hűsítő desszert. Friss gyümölcsökkel, házi lekvárral, (sárgabarack, őszibarack, eper) kakaóval, fahéjjal.. kinek mi 🙂

WP_20160608_015
– 1200 ml tej
– 200 g rizs 
– 2 csipet só
– 1 cs. vaníliás puding
– 2 cs. vaníliás cukor
– pici vanília aroma
– 130 g cukor 
– 40 g vaj (sótlan)

1 liter tejet feltesszük forrni, mikor felforrt levesszük kis lángra, hozzáadjuk a sót és a megmosott rizst.

WP_20160608_007
Keverjük át alaposan, majd fedővel takarjuk le, de közben kevergessük át, nehogy leégjen. Maradjunk továbbra is kis lángon. Főzzük így 30 percig.
Addig a pudingport keverjük el a vanília aromával és a 200 ml tejjel egy kézi habverő segítségével. Amikor kész a rizs, keverjük hozzá a cukrot, és a pudingos masszát.

WP_20160608_010
Vegyük feljebb nagyobb lángra és kevergetve sűrítsük be.

WP_20160608_011
Mikor kész, zárjuk el alatta a tüzet és keverjük bele a vajat. 

WP_20160608_012
WP_20160608_014
Hűtsük ki, de meleg is fogyasztható. 

WP_20160608_017

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!